Ήρθε η ώρα για αποσυμπίεση!


Τρέξιμο να τα προλάβουμε όλα! Δουλειά, δουλειές, να ετοιμάσουμε τα παιδιά για το σχολείο, να κόψουμε δρόμο για να αποφύγουμε την κίνηση, να είμαστε στην ώρα μας, να πάρουμε τα παιδιά από το σχολείο, να τα πάμε στις δραστηριότητες, να έρθει το Σαββατοκύριακο, να πάμε σε παιδικά πάρτι, να πάμε στο super- market για τον ανεφοδιασμό της εβδομάδας, να παίξουμε με τα παιδιά, να δουλέψουμε και λίγο, γιατί πάντα παίρνουμε δουλειά και για το σπίτι, να δούμε τον σύντροφό μας, να πάμε ίσως μια βόλτα μαζί, να προλάβουμε να κοιμηθούμε έστω λίγο και να ξυπνήσουμε έγκαιρα και νωρίς για να τα προλάβουμε πάλι όλα αυτά, μπορεί και περισσότερα αύριο.

Α ναι.. και μέσα σε όλα αυτά, να θυμηθούμε να μην ξεχάσουμε τον εαυτό μας. Γίνεται;

Πραγματικά, δεν ξέρω αν ειναι πάντα εφικτό, αλλά αργά ή γρήγορα έρχεται μια μέρα που συνειδητοποιείς ότι η ζωή σου έχει μπεί σε fast forward και εσύ τρέχεις τόσο πολύ και τόσο γρήγορα που δεν φαίνεσαι καν στα πλάνα.

Ωπα! Εδω τα πράγματα σοβαρεύουν. Γιατί αν δεν είσαι εσύ καλά, δεν θα είναι και οι αγαπημένοι σου...έτσι δεν είναι, "μαμά"; Αν δεν είσαι εσύ καλά, δεν θα μπορείς να φροντίζεις και αυτούς που αγαπάς... Αν δεν είσαι εσύ καλά, δεν θα είναι ούτε εκείνοι.

Τα παιδιά μας από 0 έως ...πάντα, εισπράττουν την ψυχολογία μας. Αυτό πρέπει να το έχουμε πάντα στο μυαλό μας. Δεν μπορούμε να "κοροιδέψουμε" και να παραπλανήσουμε τα παιδιά. Άθελά μας τους μεταφέρουμε τα προβλήματά μας και αντίστοιχα και την καλή μας διάθεση.

Θυμάμαι όταν ο Νικόλας μου ήταν βρέφος, όποτε βιαζόμουν να τον βάλω για ύπνο και να τον νανουρίσω, ωστε να φυγω για τη δουλειά μου ή για να συνεχίσω το γράψιμο στον υπολογιστή, ο Νικόλας αρνιόταν πεισματικά να κοιμηθεί. Αντιλαμβανόταν τη νευρικότητά μου και το άγχος μου, όσο και αν προσπαθούσα να είμαι και να φαίνομαι χαλαρή. Όλα πηγάζουν από μέσα μας.

Γι' αυτό λοιπόν, προσπαθήστε να βρείτε λίγο χρόνο για εσάς, μόνο για εσάς και τον εαυτό σας. Μια βόλτα στη θάλασσα, μια συνάντηση με τις φίλες σας, ένα ραντεβού στο κομμωτήριο ή απλά άραγμα στον καναπέ χωρίς να κάνετε τί-πο-τα, την ώρα που το μωρό ή το παιδί κοιμάται. Οι δουλειές θα γίνουν, στην τελική δεν έγινε και κάτι, αν το σπίτι δεν είναι πάντα στην εντέλεια. Προτιμότερο να έχετε όρεξη για παιχνίδι μόλις ξυπνήσει, παρά να είστε κατάκοπες, επειδή την ώρα που κοιμόταν, εσείς τρέχατε να τα προλάβετε όλα, σαν να είστε super ήρωας.

Θυμηθείτε πότε ήταν η τελευταία φορά, που πήγατε μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, στην Πλάκα;
Πότε ήταν η τελευταία φορά, που απολαύσατε μια ωραία παράσταση στο θέατρο;
Πότε ήταν η τελευταία φορά, που ξυπνήσατε χαλαρή και απολαύσατε τον καφέ σας χωρίς άγχος;
Αν όλα αυτά και ακόμα περισσότερα συνέβησαν τελευταία φορά την εποχή προ παιδιού, τότε κάτι δεν πάει καλά...

Σκεφθείτε το λιγάκι, ήρθε η ώρα για αποσυμπίεση...


Τα φιλιά μου και την αγάπη μου, 
Μαρία Φραγκάκη 

Aν μοιράζεστε σκέψεις και ιδέες είναι καλύτερα, 
γι' αυτό περιμένω τα μηνύματά σας στο e-mail μου: maria.fragaki@mother.gr 
Twitter: @FragakiMaria

Like(!) τη σελίδα μας στο Facebook: mothergr
Ακολουθήστε μας στο twitter: @mothergr